Kategorije
novosti

Kamo nakon osnovne/srednje škole?

Odabir škole, fakulteta i mjesta nastavka školovanja jedan je od najvećih izazova za svakog učenika, a konačna odluka nimalo lagana jer određuje smjer budućeg profesionalnog razvoja mladog pojedinca.

S ciljem identificiranja deficitarnih zanimanja te profila i dinamike kretanja na tržištu rada, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje provelo je anketno istraživanje o kretanju i trendovima na tržištu rada na području Splitsko-dalmatinske županije. Istraživanje je provedeno tijekom 2019. godine, a obuhvatilo je učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola, trećih i četvrtih razreda srednjih škola, obrazovni sektor, poslodavce, nezaposlene te IRI sektor.

U istraživanju su sudjelovale 42 osnovne i 21 srednja škola, a anketirano je ukupno 834 osnovnoškolaca, 567 srednjoškolaca te 376 nastavnika i stručnih suradnika. U istraživanju su još sudjelovala 183 poslodavca, 100 nezaposlenih osoba i 13 predstavnika IRI sektora. 

Fokus istraživanja bio je usmjeren na obrazovne afinitete učenika te buduće planove rada i zapošljavanja, ali i na mogućnosti integracije na suvremeno tržište rada nakon završenog obrazovanja iz perspektive poslodavaca.

Upravo je u tijeku izrada javnog dokumenta „Kretanja i trendovi na tržištu rada Splitsko-dalmatinske županije“ koji će sadržavati informacije i preporuke za tražitelje posla, poslodavce, obrazovne institucije, JLS-ove, PPI-jeve i udruge. Temeljem toga, ažurirat će se postojeća „Strategija razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije“. Navedeni dokumenti će uskoro biti dostupni na našim internet stranicama.

Rezultati istraživanja tržišta rada bit će predstavljeni u osnovnim i srednjim školama na području Splitsko-dalmatinske županije te objavljeni u dokumentu “Kretanja i trendovi na tržištu rada Splitsko-dalmatinske županije”.

Kategorije
novosti

Objava dobitnika vaučera za poslovno mentoriranje

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije objavljuje rezultate prijava na drugi Javni poziv za dodjelu vaučera novoosnovanim poslovnim subjektima s područja Splitsko-dalmatinske županije, osnovanim od strane ranjivih skupina.

Poziv je objavljen 12. prosinca 2019. godine, a rok za podnošenje prijava bio je 19. prosinca 2019. godine u 12:00 sati. Pristigla je jedna prijava, čiju je dokumentaciju zaprimilo i provjerilo tročlano povjerenstvo za dodjelu vaučera te pozitivno ocijenilo. Dobitnik vaučera za poslovno mentoriranje je DESETINA, obrt za računovodstvene i knjigovodstvene usluge.

Vaučer u bruto vrijednosti od 2.000,00 kn potrebno je iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim/potpornim poduzetničkim institucijama koje se nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije.

Dobitnici mogu preuzeti svoje vaučere na adresi Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, a o terminu preuzimanja će biti osobno obaviješteni.

Kategorije
novosti

JU RERA S.D. objavila imena dobitnika vaučera za poslovno mentoriranje

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije objavljuje rezultate prijava na Javni poziv za dodjelu vaučera novoosnovanim poslovnim subjektima s područja Splitsko-dalmatinske županije, osnovanim od strane ranjivih skupina.

Poziv je objavljen 26. studenog 2019. godine, a rok za podnošenje prijava bio je 9. prosinca 2019. godine u 12:00 sati. Pristiglo je ukupno 10 prijava zainteresiranih kandidata. Dokumentaciju je zaprimilo i provjerilo tročlano povjerenstvo za dodjelu vaučera, na temelju čega objavljuje popis 9 poslovnih subjekata koji su ostvarili pravo na vaučer za poslovno mentoriranje. Imena dobitnika vaučera pronađite na poveznici.

Podsjetimo, projektnim proračunom osigurano je ukupno 10 vaučera u vrijednosti od 2.000,00 kn, koje je potrebno iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim/potpornim poduzetničkim institucijama koje se nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije.

Dobitnici preostalih vaučera bit će poznati u siječnju, nakon obrade zaprimljenih prijava drugog Poziva, koji je objavljen 12. prosinca 2019. godine na mrežnim stranicama Javne ustanove RERA S.D.

Kategorije
novosti

Objavljeni dobitnici vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split obavještava zainteresiranu javnost kako su objavljeni rezultati natječaja za dodjelu vaučera nezaposlenim osobama s područja Splitsko-dalmatinske županije, koji je objavljen 15. studenog 2019. godine. Rok za podnošenje prijava bio je 9. prosinca 2019. godine u 12:00 sati, a na adresu Clustera pristigle su ukupno 42 prijave koje je zaprimilo stručno povjerenstvo za dodjelu vaučera.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za nezaposlene osobe te nakon provjere dokumentacije i procjene prijava, tročlano povjerenstvo donosi odluku i objavljuje popis 39 kandidata koji su ostvarili pravo na vaučer za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja. Imena dobitnika vaučera pronađite na poveznici.

Podsjetimo, projektnim proračunom osigurano je ukupno 40 vaučera u vrijednosti do 2.500,00 kn, koje je potrebno iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije. Temeljna svrha dodjele vaučera je pružiti nezaposlenim osobama mogućnost stjecanja novih znanja i vještina iz željenog područja, kao i osigurati njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na besplatni vaučer, mogu se ponovno prijaviti u veljači, kada će biti objavljen poziv za dodjelu preostalih vaučera.

Kategorije
novosti

OBNOVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU VAUČERA ZA POSLOVNO MENTORIRANJE

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije objavljuje Javni poziv (u daljnjem tekstu: Poziv) za dodjelu vaučera za poslovno mentoriranje za novoosnovane poslovne subjekte osnovane od strane ranjivih skupina.

Vaučer je namijenjen za stjecanje poslovnog mentoriranja, a moguće ga je iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim/potpornim poduzetničkim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost vaučera je bruto 2.000,00 kn.

Uvjeti koje novoosnovani poslovni subjekt treba zadovoljiti za dodjelu vaučera su:

 • registrirano sjedište na području Splitsko-dalmatinske županije,
 • posluje najviše tri  godine do trenutka prijave na predmetni Poziv,
 • osnovan od strane ranjivih skupina: skupine građana koje zbog određenih subjektivnih ili objektivnih okolnosti imaju ograničen pristup i mogućnost sudjelovanja na tržištu rada, primjerice, mladi bez radnog iskustva, osobe bez ili s niskom razinom kvalifikacija, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposleni, manjine, žene, osobe s poremećajima u ponašanju, …
 • u trenutku prijave na predmetni Poziv u većinskom je vlasništvu (preko 50%) osoba koja je u trenutku osnivanja/ulaska u vlasničku strukturu bila u nepovoljnom položaju na tržištu rada sukladno prethodnoj točki,
 • odrađeno pohađanje dvosatne edukacije o mogućim izvorima financiranja, pripremi potrebne dokumentacije, istraživanju tržišta i marketingu.

Prijava treba sadržavati:

 • potpisani i pečatirani Obrazac za prijavu poslovnog subjekta za dodjelu vaučera,
 • izvadak iz sudskog, obrtnog ili drugog registra kojim se dokazuje sjedište novoosnovanog poslovnog subjekta i datum osnivanja novoosnovanog poslovnog subjekta,
 • službeni dokument kojim vlasnik/ci dokazuje/u svoj nepovoljni položaj na tržištu rada prethodno osnutku/ulasku u vlasničku strukturu poslovnog subjekta.

Rok za podnošenje prijave je 19.12.2019. u 12:00 sati. Vremenom podnošenja prijave se smatra vrijeme navedeno na poštanskoj pošiljci.

Sve dokumente vezane za Poziv možete pronaći i preuzeti OVDJE. Dobitnici vaučera bit će objavljeni na istoj poveznici, kao i na stranici Javne ustanove RERA S.D. te kontaktirani putem elektronske pošte.

Kategorije
novosti

ODRŽANA PREDAVANJA ZA NEZAPOSLENE O MOGUĆNOSTIMA KORIŠTENJA VAUČERA

Nastavno na Javni poziv za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split održao je ciklus od tri predavanja za potencijalne kandidate.

Predavanja su bila namijenjena isključivo nezaposlenim osobama s područja Splitsko-dalmatinske županije, a održana su krajem studenog i početkom prosinca u prostorima CEDRA-e Split. Na njima je sudjelovalo ukupno 47 zainteresiranih pojedinaca.

U okviru predavanja, voditeljica projekta Ivana Antišić predstavila je projekt “Lokalnim partnerstvom do svijeta rada” te prezentirala uvjete i mogućnosti korištenja vaučera.

Projektnim proračunom osigurano je ukupno 40 vaučera u vrijednosti do 2.500,00 kn, koje je potrebno iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljna svrha dodjele vaučera je pružiti nezaposlenim osobama mogućnost stjecanja novih znanja i vještina iz željenog područja, kao i osigurati njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

Prednost prilikom prijave imaju programi osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za deficitarna zanimanja. Rok za podnošenje prijave je 9.12.2019. u 12:00 sati, a dobitnici vaučera bit će objavljeni na mrežnim stranicama https://www.svijet-rada.eu/.

Kategorije
novosti

JU RERA S.D. OBJAVILA JAVNI POZIV ZA DODJELU VAUČERA ZA POSLOVNO MENTORIRANJE

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije objavljuje Javni poziv za dodjelu vaučera za poslovno mentoriranje za novoosnovane poslovne subjekte osnovane od strane ranjivih skupina.

Vaučer je namijenjen za stjecanje poslovnog mentoriranja, a moguće ga je iskoristiti najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim/potpornim poduzetničkim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost pojedinačnog vaučera je bruto 2.000,00 kn, dok ukupna vrijednost Poziva iznosi 20.000,00 kn.

Uvjeti koje novoosnovani poslovni subjekt treba zadovoljiti za dodjelu vaučera su:

 • registrirano sjedište na području Splitsko-dalmatinske županije,
 • posluje najviše tri  godine do trenutka prijave na predmetni Poziv,
 • osnovan od strane ranjivih skupina: skupine građana koje zbog određenih subjektivnih ili objektivnih okolnosti imaju ograničen pristup i mogućnost sudjelovanja na tržištu rada, primjerice, mladi bez radnog iskustva, osobe bez ili s niskom razinom kvalifikacija, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposleni, manjine, žene, osobe s poremećajima u ponašanju, itd,
 • u trenutku prijave na predmetni Poziv u većinskom je vlasništvu (preko 50%) osoba koja je u trenutku osnivanja/ulaska u vlasničku strukturu bila u nepovoljnom položaju na tržištu rada sukladno prethodnoj točki,
 • odrađeno pohađanje dvosatne edukacije o mogućim izvorima financiranja, pripremi potrebne dokumentacije, istraživanju tržišta i marketing na koje se možete prijaviti putem prijavnog obrasca na mrežnoj stranici JU RERA S.D.

Prijava treba sadržavati:

 • potpisani i pečatirani Obrazac za prijavu poslovnog subjekta za dodjelu vaučera,
 • izvadak iz sudskog, obrtnog ili drugog registra kojim se dokazuje sjedište novoosnovanog poslovnog subjekta i datum osnivanja novoosnovanog poslovnog subjekta,
 • službeni dokument kojim vlasnik/ci dokazuje/u svoj nepovoljni položaj na tržištu rada prethodno osnutku/ulasku u vlasničku strukturu poslovnog subjekta.

Rok za podnošenje prijave je 09.12.2019. u 12:00 sati. Vremenom podnošenja prijave se smatra vrijeme navedeno na poštanskoj pošiljci.

Sve dokumente vezane za Poziv možete pronaći i preuzeti OVDJE. Dobitnici vaučera bit će objavljeni na istoj poveznici, kao i na stranici Javne ustanove RERA S.D. te kontaktirani putem elektronske pošte.

Kategorije
novosti

PREDSTAVLJANJE DOSTUPNIH MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA ZA NOVOOSNOVANE POSLOVNE SUBJEKTE

Javna ustanova RERA S.D. provodi besplatnu dvosatnu edukaciju o mogućim izvorima financiranja, pripremi potrebne dokumentacije, istraživanju tržišta i marketingu.

Edukacija je namijenjena novoosnovanim poslovnim subjektima koje su osnovale osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada (primjerice, mladi bez radnog iskustva, žene, starije osobe, osobe s invaliditetom) s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Edukacija će se održati 28. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, na adresi Bernardinova 1, Split.

Pohađanjem edukacije stječe se mogućnost dobivanja vaučera za daljnje pružanje mentorske podrške.

Prijave se zaprimaju putem online prijavnice najkasnije do 26. studenog 2019. godine ili putem elektroničke pošte na marija.ramljak@rera.hr.

Kategorije
novosti

KAKO DO VAUČERA ZA OSPOSOBLJAVANJE, PREKVALIFIKACIJU ILI USAVRŠAVANJE?

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split objavljuje javni poziv za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za nezaposlene osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Vaučer je namijenjen za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za deficitarna zanimanja po izboru kandidata. Moguće ga je iskoristiti za pohađanje bilo kojeg odabranog programa koji započinje najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost pojedinačnog vaučera je bruto 2.500,00 kn, dok ukupna vrijednost Javnog poziva iznosi 100.000,00 kn.

Uvjeti koje kandidat treba zadovoljiti za dodjelu vaučera su:

 • prebivalište ili boravište na području Splitsko-dalmatinske županije,
 • nezaposlen/-a i prijavljen/-a na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje,
 • pohađanje jednosatnog predavanja o mogućnosti korištenja vaučera na koje se možete prijaviti OVDJE.

Rok za podnošenje prijave je 9.12.2019. u 12:00 sati. Vremenom podnošenja prijave se smatra vrijeme navedeno na poštanskoj pošiljci. Prijava treba sadržavati:

Sve dokumente vezane za javni poziv možete pronaći i preuzeti na mrežnim stranicama https://www.svijet-rada.eu/natjecaji/. Dobitnici vaučera bit će objavljeni na istim stranicama te osobno kontaktirani.

Kategorije
novosti

Održana redovna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije

Dana, 23. listopada 2019., od 10:00 do 12:00 sati u dvorani za sastanke u zgradi Splitsko – dalmatinske županije, održana je redovna, ujedno i izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko – dalmatinske županije.

Pozdravnu riječ održao je g. Anđelko Katavić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, zamjenik župana koji je naglasio važnost partnerstva na lokalnoj razini. Svi prisutni članovi LPZ-a, jednoglasno su podržali izbor istih tijela koji će upravljati i u narednom razdoblju. LPZ SDŽ i dalje će predsjedavati Splitsko – dalmatinska županija (župan) dok će dopredsjedničke institucije predstavljati Hrvatska udruga poslodavaca – regionalni ured Split (HUP) i Hrvatski zavod za zapošljavanje – regionalni ured Split (HZZ). Tehničko tajništvo će i ubuduće činiti JU RERA S.D. Split za tehničke poslove i CEDRA Split za razvojni dio i projektne prijave. Izvješće o radu za proteklo razdoblje podnio je g. Ranko Milić koji je predstavio i novi Akcijski plan LPZ SDŽ koji je kao i izvješće jednoglasno usvojen. Osim toga predstavio je radnu verziju revidirane Strategije razvoja ljudskih potencijala SDŽ 2014.-2020. koje su rezultat rada članova projektnog tima.

Na samom kraju skupštine gđa Ivana Antišić, voditeljica projekta Lokalnim partnerstvom do svijeta rada predstavila je projektne aktivnosti koje su dovršene do sada, te plan aktivnosti do kraja projekta.