Kategorije
novosti

INFORMATIVNO-EDUKACIJSKA PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, u suradnji s partnerima, organizira besplatna informativno-edukacijska predavanja o poduzetništvu za nezaposlene u Splitsko-dalmatinskoj županiji!

Unatoč iznimnim potencijalima za održivi društveno-gospodarski razvoj i zapošljavanje, Splitsko-dalmatinska županija se suočava s velikim problemom nezaposlenosti, poglavito mladih, kao i problemom negativnih demografskih kretanja. Postavlja se pitanje zašto ljudi odlaze iz zemlje te postoje li mehanizmi pomoću kojih je moguće motivirati, zadržati ili privući kvalitetnu radnu snagu, s ciljem unaprjeđenja gospodarske i socijalne situacije u SDŽ.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ističe se potreba iskorištavanja vlastitih resursa, usklađivanje obrazovnog sustava s aktualnim potrebama i potražnjom na tržištu rada, kao i povezivanje različitih sektora u svrhu kvalitetnijeg korištenja komparativnih prednosti te udruživanja i stvaranja novih generacija stručnjaka. Potrebne su konkretne inicijative i rješenja te inovacije koje će mijenjati ključne procese i privlačiti ljude s vizijama i talentima.

Projekt „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, bavi se problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Osnovni cilj projekta je unaprjeđivanje održivosti, utjecaja i učinkovitosti lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije, kao i unaprjeđivanje zapošljavanja i samozapošljavanja svih građana, a posebice ranjivih skupina.

Aktivnosti projekta nastoje povećati zapošljivost, potaknuti razvoj novih, kvalitetnih radnih mjesta kroz poticanje (samo)zapošljavanja, poduzetništva i društvenog poduzetništva. U sklopu projektnih aktivnosti, provode se nformativno-edukacijska predavanja koja su osmišljena s ciljem jačanja svijesti o važnosti aktivnog pristupa obrazovanju, zapošljavanju i samozapošljavanju te povezivanja i suradnje dionika na tržištu rada. Predavanja su namijenjena nezaposlenima koji žele saznati nešto više o poduzetništvu i mogućnostima pokretanja vlastitog posla, ali i steći motivaciju za aktiviranje i ulazak u svijet rada.

Predavanja će se održavati na području Splitsko-dalmatinske županije, a organizira ih nositelj projekta, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, u suradnji s projektnim partnerima Centar za održivi razvoj, TOMS, Zdravi grad i Domine.

Sudjelovanje na informativno-edukacijskim predavanjima je besplatno, a u nastavku slijedi plan održavanja za travanj 2019. godine.

Prijavite se putem google obrasca na željeno predavanje:

PRIJAVA NA INFORMATIVNO-EDUKACIJSKA PREDAVANJA

Sve ostale termine i lokacije održavanja predavanja, uskoro ćete moći pronaći na našoj internet, kao i facebook stranici: Lokalnim partnerstvom do svijeta rada.

Nadamo se što većem odazivu i veselimo Vašem dolasku!

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)